2016. jún 20.

Overwatch Hero Spotlight - Junkrat

írta: Neutral Reaper
Overwatch Hero Spotlight - Junkrat

 

 

Junkrat

 

Valódi név: Jamison Fawkes

Életkor: 25

Ország: Ausztrália

Foglalkozás: Anarchista

Szerep: Védekező

Életerő: 200

 

 

Képességek

 

Frag Launcher

Junkrat elsődleges fegyvere egy házilag eszkábált meglepően jól működő gránátvető. A gránátok lepattannak felületekről, de ellenségre lőve azonnal robban. Tárkapacitás: 5 gránát.

 

Concussion Mine

Közel bármilyen felületre tapadó távirányítású akna. Itt jön képbe ausztrál cimboránk mobilitása, mivel ezzel az eszközzel magunk alatt robbantva ugorhatunk egy nagyot.

A robbanás minket nem sebez.

 

Steel Trap

Klasszikus medvecsapda, aki belesétál három másodpercre immobilizálódik és egy keveset sebez is.

Tökéletes kütyü a szemtelenül cikázó Tracer megtorpantására.

 

RIP-Tire (Ultimate)

Távirányítású robbanó kerék. Amíg ezt irányítjuk addig Junkrat teljesen sebezhető állapotban van. Ügyesen kell manőverezni mert 100 életerejét hamar lekapkodják ha odafigyelnek, ezért érdemes úgymond „lesből” begurítani ahonnan nem számítanak rá. Viszont ha jó pillanatban robbantjuk elképesztő pusztítást végez az ellenség soraiban.

 

Total Mayhem (Passzív)

Junkrat egy elég vicces kedvű szociopata. Halálakor eldob 5 élesített gránátot, így ha az illetőnek kevés életereje maradt, vagy csak nem figyel eléggé, instant bosszú elé nézhet.

 

 

Tökéletes nap az őrjöngésre

Bevallom Junkrat még a nyílt béta alatt tetszett meg nagyon, és azóta is az egyik kedvenc hősöm.

Először maga a karakter ejtett rabul. Az excentrikus, pszichopata karakterek mindig is a gyengéim voltak. Gondolok itt a „klasszikus” Jokerre (DC) de például Cicero a Skyrimből is közel állt a szívemhez. Nagyon jó szinkronszínészt választottak neki, tökéletesen visszaadja egy instabil elme megnyilvánulásait. Szóval meg is volt a „szerelem első látásra” (és hallásra).

Junkrat kasztja szerint védekező hős, de támadásra is tökéletesen megfelel. Képességeinek hála egyszerre akár három támadási irányt is figyelemmel kísérhet (akna, csapda és maga a gránátvetőnk), kirobbanó eredménnyel (Ba-dum-tss). Az ultimate képessége nagyon gyorsan feltöltődik, hála az iszonyatosan sok sebzésnek. Kis gyakorlással ha az embereket telibe tudjuk találni, nagyon sok büntetést oszthatunk ki kevés idő alatt. Emellett ha pácban találnák magunkat, az aknánkkal kirepülhetünk a meleg helyzetekből, ellenségeinket sebezve ezzel a megmozdulással.

Összefoglalva Junkrat egy viszonylag mobilis, sokoldalú védekező.

Viszonylag eleget játszottam már mindegyik hőssel ahhoz, hogy kijelentsem, számomra ő az egyik legszórakoztatóbb mind közül.

Nincs más dolgunk mint betárazni a gránátokat és teremteni egy kis anarchiát.

Szólj hozzá

Overwatch Neutral Reaper Junkrat hero spotlight