2016. júl 05.

Overwatch Hero Spotlight - Zarya

írta: Neutral Reaper
Overwatch Hero Spotlight - Zarya

 

 

Zarya

 

Teljes név: Aleksandra Zaryanova

Kor: 28

Ország: Oroszország

Foglalkozás: Katona

Szerep: Tank

Életerő: 400 (ebből 200 pajzs)

 

 

Képességek:

 

Energy (passzív)

Sebzés blokkolása az energiapajzsunkkal fokozatosan növeli fegyverünk hatékonyságát.

 

Particle Cannon

Zarya jókora részecskeágyújával osztja a fájdalmat, elsődleges tüzeléssel folyamatos, rövid távú sugarat bocsájt ki, áthatolva minden ellenségen. Másodlagos funkcióval energiagömböt lőhetünk ki, ami ellen, vagy felülettel találkozva robban, területsebzést is produkálva. 100 lőszere van, sugárnyalábbal 20-at fogyaszt másodpercenként, az energiagömb 25-öt használ.

 

Particle Barrier

Itt jön képbe az imént említett blokkolás-sebzés rendszer.

Orosz szuperkatonánk két másodpercre részecskepajzsot von maga köré, ennek gyakorlatilag 200 életereje van, de amíg tart, addig a legnagyobb sebzést is képes kiblokkolni, ha azt egy dózisban kapjuk (pl Junkrat RIP-Tire-je). Elnyelt sebzéssel párhuzamosan pedig nő a fegyverünk sebzése és így a maximális 100 energiaszint elérésénél az egyik legpusztítóbb fegyverrel találja magát szemben az ellenfél csapata. Ez a szint folyamatosan csökken, halálunkkor pedig nyilván teljesen lenullázódik.

 

Projected Barrier

Minden szempontból megegyezik a Particle Barrierrel, kivéve, hogy ezt csapattárson alkalmazhatjuk, megvédve ezzel őket az egészségtelen ólommérgezéstől, eközben szintén erősítve saját magunkat.

 

Graviton Surge (Ultimate)

Zarya egy gravitációs bombát lő ki, a becsapódás helyén pedig 4 másodpercre egy antigravitációs területet hoz létre, magához vonzva a közelében lévő ellenséget, közben minimális sebzést szolgáltatva.

 

 

Együtt erősek vagyunk

Zarya egy kicsit szokatlan tank, elsőnek kihívás lehet vele játszani, de ha belejön az ember, akkor az egyik legerősebb hőshöz lesz szerencséje. A szokásos tank-koncepciól eltérően orosz iron maidenünk elég nagy hangsúlyt fektet a supportra is. Azon kívül ami általában a tankok dolga, miszerint elszenvedik a sebzést csapattársaik helyett, Zarya oly módon teszi ezt, hogy eközben erősödik. Említettem ugyebár a részecskepajzs párhuzamát a sebzés outputtal, ami viszont nagy odafigyelést igényel, az a tökéletes időzítés. Mivel a pajzs csak kettő rövidke másodpercig tart, és feltételezhetjük, hogy az ellenfél csapata nem teljesen kezdő, a legtöbben nem tüzelnek Zaryára (vagy éppen két másodperces kegyeltjére) amikor meglátják a lila bubit. Érdemes ezért akkor aktiválni a védelmező burkot, amikor már tüzelnek ránk vagy éppen csapattársunkra. Aki figyelmetlen azon elég sokat erősödhetünk, egy Bastionön egészen maximumra húzhatjuk energiánkat egyetlen pajzzsal is, ha nem veszi le az ujját hamar a ravaszról.

Fegyverünk sugárnyalábja viszonylag rövid távú és pontosan célra kell vele tartani ha bármit is el akarunk érni, de erősebb fokozaton már egészen pusztító lehet. Energiagömbünket viszont távolra lóbálhatjuk a védelmi vonalak mögé, vagy ha sokat vannak egy helyen, de ha jó a célzókánk, akkor egy Tracert esetleg Genjit egészen pompásan meg tudunk állítani vele.

Zarya ultimate képessége az egyik legerősebb a játékban. Nem azért mert sokat sebez, (inkább keveset) hanem azért mert tökéletesen kombinálható más hősök ultijaival. Gondolok itt Junkrat robbanókerekére vagy Hanzo sárkányaira, esetleg D.Va atomikus game overjére. Ha összebeszélsz egy másik csapattársaddal és a szerencse is az oldalatokon van, jó időzítéssel akár az egész csapatot leradírozhatjátok a pontról. Legtöbbször egy jó támadáshoz ez elég is.

Karakterdizájnról még ejtenék pár szót. Érdekesség hogy elvileg Zarya úgy jött létre, hogy a Blizzardot molesztálták amiatt, hogy minden nő az Overwatchban szexi, segges femme fatale, ellenben a férfi karakterek változatosabbak (lásd Roadhog, Reinhardt, Torbjörn, Junkrat).

Erre válaszként megalkották Zaryát, akit egyébként egy orosz Blizzardos munkatársról mintáztak.

Természetesen az orosz sztereotípia helyén van, Zarya egy elég jó formában lévő katona, aki rajong a gravitáció iránt. Rózsaszín, rövid haja még jobban hozzáad a karakter kontrasztjához.

Nekem ő a kedvenc tankom lett az elmúlt egy hétben Roadhog után persze. Tudom eddig mindenkire ezt mondtam de hát a hero spotlightok szeretetsorrendben készülnek.

Mindenesetre nagyon csípem Zarya karakterét, mind dizájnra, mind játékmenetre. Ha szeretnél egy olyan tankkal játszani, aki kihívást jelent, és nagyon megjutalmazza az ügyes játékot, tégy vele egy próbát, azonban vigyázz, mert Oroszországban a játék játszik veled.

 

Szólj hozzá

videojáték bemutató blizzard gaming Overwatch Neutral Reaper hero spotlight Zarya