2016. aug 02.

Overwatch Hero Spotlight - Reinhardt

írta: Neutral Reaper
Overwatch Hero Spotlight - Reinhardt

 

Reinhardt

 

Teljes név: Reinhardt Wilhelm

Kor: 61

Ország: Németország

Foglalkozás: Kalandor

Szerep: Tank

Életerő: 500 (ebből 200 armor)

 

 

Képességek:

 

Rocket Hammer

Öreg lovagunk fényes páncélban nem mindennapi fegyvert hord magánál. Ebből a szempontból egészen egyedinek mondható, ugyanis egy (vagy kettő, attól függ, hogy nézzük) képességét leszámítva csak közelharcban járatos...de abban egészen kiváló teljesítményt produkál.

Hatalmas rakétameghajtású pörölyével mindenkit sebez aki előtte tartózkodik, egy suhintás/másodperc arányban.

 

Barrier Field

Harci Pöröly mellé a jó lovagnak dukál egy pajzs is, lehetőleg méretarányos a fegyverhez.

Reinhardt egy nagy energiapajzsot projektál maga elé, eközben nem tud támadni, vagy egyéb képességet használni, és a mozgását is lelassítja. Említett pajzsnak 2000 életereje van, használaton kívül töltődik vissza 225/mp sebességgel. A pajzson két kivétellel semmilyen ártó szándékú lövedék nem hatol át, csak a csapattársaké, szóval kompetensebb cimborákkal ezt elég jól ki lehet használni a gyors előrenyomulás reményében. Ugyanakkor maguk a hősök átsétálhatnak védelmi vonalunkon, tehát vigyázni kell a közelharci próbálkozásokra. Ilyenkor inkább váltsunk támadó üzemmódba, jobban járunk vele.

 

Charge

Reinhardt hátán a hajtóművek bizony nem díszek. Aktiválásukkal hősünk előreszáguld, és csak egy szilárd felület állítja meg, vagy az 55 méteres hatótáv. Az első ellenfél akit megtalál azt magával ragadja és a falnak csapódva hatalmasat sebez rajta, ezt a 300-as sebzést általában csak a tankok élik túl. Roham közben az irányítás viszont elég nehézkes, kanyarodni nem igazán lehet effektíven.

 

Fire Strike

Egy határozott pörölylendítéssel Reinhardt útjára enged egy tüzes lövedéket, ami áthatol minden ellenfélen, mindenkit sebezve az útjában. Ez az egyik olyan képesség ami képes áthatolni Reinhardt pajzsán.

 

Earth Shatter (Ultimate)

Herr Wilhelm lesújt a pörölyével, kis sebzés mellett mindenkit a földre terítve maga előtt 2.5 műsodpercre.

 

 

Hammer Down!

Előre szeretném leszögezni, hogy Reinhardt akkor szolgáltat igazán jó játékélményt ha egy kompetens csapattal hozza össze a sors. Nagyon fontos ugyanis, hogy csapattársaink felismerjék óriáspajzsunkban rejlő potenciált, és fedezéket keressenek mögöttünk, miközben osztják a sebzést a másik félnek. Amennyire hatalmas harcos, Reinhardt-ot elég könnyű megkerülni és kivonni a forgalomból, és annál lesújtóbb élmény nincs, mint amikor hátranézünk és csak tücsökciripelést hallani, mert hát a kedves emberek akik csapatunk tagjai, szétszóródtak partizán akciókba kezdeni.

Az elsődleges dolog amire törekednünk kell, az a társaink védelmezése. Ne hadonásszunk feleslegesen pörölyünkkel, inkább kerüljünk közelebb az aktuális objektumhoz csoportosan, majd zúzzunk be egy-két mellkast. A Fire Strike képességünket mindig érdemes elnyomni amikor nincs cooldown-on, nagyon jó még menekülő ellenfelek maradék hp-ját lehámozni, akik már kiértek pörölyünk hatótávolságából. A Charge-al már ennél óvatosabban bánjunk. Meg kell találni a jó pillanatot, amikor éppen el tudunk kapni valakit, de a csapatunkat sem hagyjuk magára, és magunkat sem szívatjuk meg a hirtelen ránk törő túlerővel. Egy ilyen rohamos akcióval elég nagy kárt tehetünk az ellenfél csapatában, ha ügyesen csináljuk. Ja és ha nagyon kiszámoljuk a roham hatótávolságát, és pont megállunk egy szakadék előtt, akkor ölünkben lébecoló szerencsétlent a mélybe dobhatjuk. Az egyik legszórakoztatóbb képességek közé sorolom a Charge-ot.

Végezetül az ultinkat érdemes összekombinálni más ultijával (pl.: Reaper, Pharah), vagy éppen az egyik ellenfél veszélyesebb képességét érdemes vele megszakítani. A legáltalánosabb eset viszont amikor 3-4-en előttünk vannak, és egyszerre levesszük őket a lábukról, majd megropogtatunk néhány tehetetlen csontot.

Elő hát a pörölyt és a pajzsot, de ne szaladjunk mindig fejjel a falnak...

 

Szólj hozzá

videojáték bemutató blizzard gaming Reinhardt Overwatch Neutral Reaper hero spotlight