2016. aug 29.

Overwatch Hero Spotlight - Torbjörn

írta: Neutral Reaper
Overwatch Hero Spotlight - Torbjörn

 

Torbjörn

 

Teljes név: Torbjörn Lindholm

Kor: 57

Ország: Svédország

Foglalkozás: Fegyvertervező

Szerep: Védekező

Életerő: 200

 

 

Képességek:

 

Rivet Gun

Torbjörn választott fegyvere elsődleges tüzeléssel szegecseket lő, jaj annak akit ez a 70-es sebzés fejbe talál. Másodlagos üzemmódban olvadt fémet bocsájt ki, szórva, shotgun módjára.

A szegecsekkel távolra is igen effektívek tudunk lenni, ha sok ellen jön egyszerre csak spameljük közéjük és a csoda megtörténik. Shotgun módiban egyértelműen közelre leszünk hatékonyak, kisebb életerejű hősöket elég hamar rövidre zárhatunk egy-egy pontosabb lövéssel.

 

Forge Hammer

Torbjörn azon ritka hősök egyike akiknek van egy másodlagos fegyverük. Habár ez a kalapáló alkalmatosság leginkább csak a gépágyúnk javítására szolgál, azért sebez 75-öt ha véletlenül valaki arcát összetévesztjük kis gépcimboránkkal.

 

Scrap Collector (Passzív)

Minden elhullott hős (legyen az velünk vagy ellenünk) halála esetén elejt egy hulladékfémet. Alacsony növésű barátunk pedig összegyűjti őket amiből pedig...

 

Armor Pack

...páncél pakkokat kreál magának és csapattársainak. 75 armort ad, 50 fémbe kerül, és egy elejtett fém 25-öt ér. The more you know!

 

Build Turret

El is érkeztünk ezen hős legikonikusabb kütyüjéhez, a gépágyúhoz. Lehelyezés után az ágyú magától felépül, de rásegíthetünk egy kis kalapálással. Kis barátunk automatikusan beméri az ellent és folyamatosan tüzel rá. Első szinten nem túl nagy fenyegetés, 150 életerő, 2 lövés per másodperc (egy lövés 14-et sebez). Pár kalapácsütéssel felfejlesztjük második szintre ahol életereje és tüzelési sebessége megduplázódik.

 

Molten Core (Ultimate)

Torbi túlhevíti a mini kohóját, ezzel +300 életerőt és pajzsot szolgáltatva magának, társul mellé még +50% tüzelési és építési/javítási sebesség és ha ágyúcskánk kettes szintű ultink aktiválásakor, akkor megint szintet lép, 800-ra nő hp-ja, megint gyorsul kicsit a tüzelése és most már rakétákkal is kínálja a nemkívánatos vendégeket. Ez csak addig tart amíg az ultink, ami 12 másodperc.

 

 

A videó ami ide jönne eléggé bétás időkből származik, inkább kihagytam.

 

 

Hagyjátok szakemberre

Bevallom először annyira nem jött be Torbjörn kománk, de ahogy a játékidő gyarapodott, szép lassan megkedveltem. Mondani sem kell, hogy egy védekezőről van szó, leginkább akkor érdemes használni ha … nos, védekezünk. Persze lehet ám vicces dolgokat művelni vele támadáson és control mapokon is, de elsősorban nem erre találták ki. Legfontosabb dolog ágyú koma korrekt elhelyezése, jó olyan helyet választani, ahova nem látnak rá távolról, jól belátja a védeni valót és okozhat egy-két meglepetést. Reinhardt sokat segíthet ha pajzsával megvédi ágyúnkat, ne felejtsük el armor pack-kal honorálni önzetlen segítségét. Nem vagyok nagy rajongója a spamelésnek, de ha látjuk, hogy egy pontról sokan jönnek akkor érdemes egy-két tárat kiüríteni arra a kanyarra, figyelmetlenségüknek hála nagyon sokan szeretik lefejelni a szegecseinket, még ha látják is merről repülnek. Az is még egy jó taktika, ha egészen más irányból és pozícióból lövünk mint ágyú koma, így persze nem tudjuk javítani kapásból, de összezavarhatunk egy-két emberkét. Ha valaki közel merészkedik akkor pedig alternatív tüzeléssel hamar tartósan vízszintesbe helyezhetjük a kíváncsiskodót. Amikor látjuk, hogy bizony egy összehangolt offenzívára készülnek a bitangék, egy jól időzített ulti csodákra képes. Ágyúcska és mi magunk szinte megállíthatatlanok leszünk és a káoszt kihasználva felettébb hatékonyan ledarálhatunk egy pár megilletődött szerencsétlent.

Fontos dolgunk még a csapatunkat ellátni páncéllal. Ez viszont csak úgy jöhet létre ha begyűjtögetjük a fémet elhullott hősökből, így érdemes várni egy jó pillanatra, amikor sok ellen nincs a láthatáron, hogy zavartalanul begyűjtögethessük a drága hulladékot. Persze ha tőlünk fél méterre kap fejlövést egy csapattársunk az más történet.

Nagyon örültem, hogy Torbjörnt közelebbről is megismerhettem, szerintem egy nagyon szórakoztató védekező, közvetlenebbül is segíti a csapatot armorral, és az egyik legagresszívabb védekezővé válik, ha aktiválja ultiját.

Szóval gyújtsunk alá bátran hiszen jobb ha mi vagyunk a kalapács, nem pedig a szög...

 

 

Szólj hozzá

videojáték bemutató blizzard gaming Overwatch Neutral Reaper hero spotlight Torbjörn