2016. jún 23.

Overwatch Hero Spotlight - Roadhog

írta: Neutral Reaper
Overwatch Hero Spotlight - Roadhog

 

 

Roadhog

 

Valódi név: Mako Rutledge

Kor: 48

Ország: Ausztrália

Foglalkozás: Testőr

Szerep: Tank

Életerő: 600

 

 

Képességek:

 

Scrap Gun:

Szociopata cimborájáéhoz hasonlatosan összeeszkábált maszek fegyver, ami fémtörmeléket lő (szögek, csavarok, fémszilánkok). Közelre effektív igazán a nagy szórás miatt, de alternatív tüzeléssel egy törmelékgömböt lőhetünk, ami később robban szét darabjaira, ezzel megnövelve hatékonyságát közepes távolságra. Tárkapacitás: 4

 

Take a Breather:

Nagydarab kománk szippant egy nagyot radioaktív levegővel teli konzervecskéjéből, visszatöltve ezzel magának 300 életerőt.

 

Chain Hook:

Hosszú lánc, kampóval a végén mely arra hivatott, hogy a távolabb tartózkodó ellenségekbe egy jól célzott hajítással beleállítván közelebbi helyzetekbe tessékeljük, kitéve ezzel eme játékosokat a scrap gun rájuk nézve nem túl egészséges hatásainak. A legtöbb ultimate képességet meg is szakítjuk velük, és még Bastiont is kirángathatjuk a lövőállásból, vagy akár Pharah-t a levegőből.

Az egyik kedvencem az egész játékban.

 

Whole Hog (Ultimate):

Roadhog egy egyszerű mozdulattal felültöltőssé varázsolja fegyverét, belepakol egy rakat lőszert és kurblizva pár másodpercig folyamatosan lő, elég széles szögben viszont elég nagy rángatással. A lövedékek visszalökik azokat, kik útjába kerülnek (a sebzés mellett persze) de közben más képességet nem tudunk használni. Ideális kritikus pillanatokban sok embert eltakarítani pontokról vagy payload mellől, vagy csak egyszerűen lelökdösni őket a mélybe. Az öreg Reinhardt pajzsát is pillanatok alatt le lehet amortizálni ezzel a megmozdulással.

 

 

 

 

Egyszemélyes apokalipszis

Egy kicsit bajban vagyok a hősök besorolásával saját ízlésemet tekintve. Ez az ausztrál hústorony hamar az egyik kedvencemmé vált, nehezen tudok dönteni ő és partnere, Junkrat között.

Maga a karakter dizájn megér egy misét. Nagyon jól eltalálták a Mad Max szerű, Borderlands-re hajazó posztapokaliptikus dizájnt (ami egyébként Junkratre is igaz). Roadhog nem beszél sokat, mély, hörgő hangján csak ha nagyon muszáj, és tekintve hogy radioaktív levegőt szippant, az ember elgondolkodik vajon milyen arc lapulhat a gázmaszk alatt?

Egy biztos, Roadhog a kedvenc tankom. Az egyik legnagyobb előnye, hogy tudja magát gyógyítani, nem is keveset, így hacsak nem sokan támadnak rá összehangoltan, a legtöbb helyzetből győztesen (vagy éppen csak életben) tudunk kikecmeregni, persze tank lévén ez is a dolga (mármint hogy a csapat „nevében” elnyelje a legtöbb sebzést). A másik dolog ami (majdnem) egyedivé teszi tank kollégái között, az a sebzés. Ezen kaszt hősei alapvetően nem sebeznek valami sokat, a dolguk inkább a sebzés blokkolása. De legtöbbjüknél van valami stratégia vagy módszer amivel ki lehet azért hozni belőlük a maximumot. Roadhognál ez a távolság tényezője. Értem ezt úgy hogy a fegyvere maximum középtávra használható, és akkor sem sebez nagyot (kivéve ha nagyon jól kiszámoljuk a távolságot, hogy mikor robban a gömbünk...és fejre célzunk).

Itt jön képbe a kampónk. Ezzel a varázslatos eszközzel szépen egyesével berángathatjuk magunk elé a szerencsétlen leendő áldozatainkat, és amikor point blank távolságban vannak, a tankokon kívül a legtöbb hőst egyszerűen one-shotoljuk. Ezután lehet ismételni. Említettem, hogy a kampó remekül használható ultimate képességek rövidre zárásában, de akár ellenségek szakadékba húzásában (ez nagyon fun egyébként).

Amondó vagyok, hogy osszuk meg az első helyet a két ausztrál úriember között.

Amíg Junkrat terjeszti az anarchiát, Roadhog horogra akasztja azokat akik ellenszegülnek ennek a kirobbanó, apokaliptikus duónak. Mert hát ugye mire valók a zsoldoscimborák?

 

Szólj hozzá

bemutató blizzard gaming Overwatch Neutral Reaper hero spotlight